Palveluni

Lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen terapeuttista keskustelutukea, jonka päämääränä on auttaa sinua selkeyttämään tulevaisuuttasi sekä muutostoiveitasi. Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa keskitytään tässä hetkessä pinnalla oleviin asioihin ja suunnataan katsetta tulevaan, lisätään itsetuntemusta ja itsemyötätuntoa. Lyhytterapiassa ei vähätellä ongelmia ja tarjota nopeita ratkaisuja terapeutin toimesta, vaan tavoitteena on saada sinut tarkastelemaan ongelmiasi eri näkökulmista ja hahmottamaan vaihtoehtoista tulevaisuutta. Elämän ongelmiin ei useinkaan voida löytää suoraa vastausta, mutta erilaisia näkökulmia pohtimalla ongelman kanssa elämistä voidaan helpottaa ja tukea.

Lyhytterapiassa yhteiselle työskentelylle asetetaan rajatut ja realistiset tavoitteet, joiden ympärillä yhteistyö tapahtuu. Tapaamiskertoja on yleensä n. 3-10, tarpeen mukaan enemmänkin.

Ratkaisukeskeiselle terapialle on ainutlaatuista se, että se keskittyy ongelmien sijasta ratkaisujen etsimiseen yhdessä. Tärkeintä on mahdollisuus pohtia itselle merkityksellistä asiaa ammattilaisen kanssa.

Kenelle?

Lyhytterapia on tarkoitettu tilanteisiin, jossa asiakas kokee olevansa jollakin tapaa tienhaarassa. Keskusteluissa voidaan käsitellä esimerkiksi perhe-elämän tai parisuhteen pulmakohtia, omaa jaksamista, työelämän murheita, alakuloisuutta tai yksinäisyyttä. Se soveltuu erityisesti tilanteisiin, joissa on kyse kohtalaisen lyhytaikaisista ongelmista. Vakavissa ja pitkäaikaisissa mielenterveysongelmissa asiakas ohjataan hänelle soveltuvan avun piiriin.

Suosittelen lyhytterapiaa myös ikääntyneille. Eläkkeelle siirtyminen, puolison hoitolaitokseen muutto, oma tai läheisen terveydentilan heikentyminen tai puolison kuolema muuttavat elämäntilannetta ratkaisevasti. Ikääntymiseen liittyvät muutokset ja kriisit vaikuttavat mielialaan ja ne voivat aiheuttaa masentuneisuutta sekä ahdistuneisuutta. Näiden käsittelemiseen apu voi löytyä lyhytterapiasta.

Miten lyhytterapiaan pääsee?

Lyhytterapiaan pääset nopeasti, ilman lähetettä tai maksusitoumusta. Otat yhteyttä Pohdinnanpaikkaan ja sovit tapaamisesta. Tarjoamani lyhytterapia ei ole Kelan korvaamaa psykoterapiaa.

Tapaamiset toteutetaan etänä, joten voit osallistua tapaamiseen mistä päin Suomea tahansa. Kasvokkaiset tapaamiset onnistuvat Mikkelin seudulla.

Varaa tutustumiskäynti, niin olet jo ottanut ensimmäisen askeleen!

Hinta

Lyhytterapia etänä 45 min. 65€
Lyhytterapia etänä 60 min. 86€
Lyhytterapia etänä 90 min. 119€
Hinnat sisältävät arvonlisävero 24%. Pidätän oikeuden hinnanmuutoksiin.

Sparrausta työelämän kysymyksiin

Sparraus on työhösi liittyvien asioiden pallottelua, jäsentämistä sekä uusien näkökulmien oivalluttamista. Sparrauksessa toimin henkilönä, jonka kanssa voit peilata ajatuksiasi ja tunteita, iloita tai murehtia, tärkeintä on, että saat sanoitettua ajatuksesi ulos.

Kirkastamme ja jäsennämme mielessäsi olevia kysymyksiä sekä tarkastelemme mahdollisuuksiasi ja vahvuuksiasi. Näiden myötä löytyvät myös askeleet etenemiseesi.

Työskentelyämme ohjaavat sinun tarpeesi ja tavoitteesi.

Sparraus etänä 60 min. 89€
Sparraus etänä 90 min. 125€
Hintoihin lisätään arvonlisävero 24%. Pidätän oikeuden hinnanmuutoksiin.

Ajanvaraus

Voit varata ajan suoraan yllä olevasta varauskalenteristatai soittamalla, teksti-/WhatsApp-viestillä (p.041 314 3434) sekä sähköpostitse maarit at pohdinnanpaikka.fi. Kerro varatessasi nimesi, yhteystietosi ja toivomuksesi ajankohdasta.

Etäterapiassa lähetän linkin ja ohjeet etäterapiaan liittymiseen sähköpostiisi viimeistään 30 minuuttia ennen ajanvarauksen alkua. Jos ongelmia ilmenee, soitan sinulle puhelimitse.

Lasku lähetetään sinulle tapaamisen jälkeen sähköpostiisi tai kotiosoitteeseesi.

Mikäli joudut perumaan tapaamisen, huomaathan, että se on tehtävä 24 tuntia ennen varaamasi ajan alkua.

Voimakehä® -työskentely yksilöille tai ryhmille

Voimakehätyöskentelyä hyödynnetään erillisenä prosessina yksilöille omien voimavarojen, vahvuuksien sekä osaamisen kartoittamiseen esim. työuupumuksen tai elämässä tapahtuneiden muutosten jälkeen.

VOIMAKEHÄ®-menetelmä soveltuu myös osaksi työyhteisöjen ja tiimien valmennusta tai omiksi työpajoikseen työyhteisön vahvuuksien laaja-alaiseen tunnistamiseen, nimeämiseen, tarkasteluun ja hyödyntämiseen. Voimakehätyöskentelyssä huomioidaan ihmisten erilaisuus, mitä kukin tuo tiimiin ja miten erilaisia vahvuuksia voidaan hyödyntää.

VOIMAKEHÄ® -teoriaa, -ajattelua ja työskentelyä voidaan käyttää:

 1. Tiimin tai henkilöstön kehittämiseen mm. tutustumalla tiimin jäsenten erilaisiin vahvuuksiin sekä tekemällä näkyväksi omia ja muiden vahvuuksia tiimin tai omien henkilökohtaisten tavoitteiden saavuttamisessa 
 2. itsetuntemukseen ja itsensä kehittämiseen sekä oman hyvinvoinnin kehittämisvälineenä
 3. kehityskeskusteluissa, onnistumiskeskusteluissa ja vahvuuskeskusteluissa
 4. konfliktien ratkaisemiseksi vahvuustyöskentelyn avulla
 5. johtamisen ja esimiestyön tukena

Yksilösparraus VOIMAKEHÄ® -työskentelyä hyödyntäen 255€ (sis. 3 tapaamiskertaa)
Kysy tarjous organisaatiollesi tai yhteisöllesi VOIMAKEHÄ® -työskentelystä: maarit@pohdinnanpaikka.fi

Kehity vahvuuksilla™ -valmennus

Valmennus perustuu VOIMAKEHÄ® -teoriaan, jonka mukaisesti paneudutaan vahvuuksien laaja-alaiseen tunnistamiseen, hyödyntämiseen sekä kehittämiseen. Työskentelyssä vahvuuksia tarkastellaan kuuden osa-alueen kautta: luonteenvahvuudet, luontainen kyvykkyys, taidot ja osaaminen, kiinnostukset, arvot ja resurssit. Kun ihminen voi työssään ja elämässään hyödyntää vahvuuksiaan kaikilta näiltä osa-alueilta, hän voi kokea parasta mahdollista hyvinvointia ja innostumista.

Valmennukseen sisältyy vahvuuskartoitusten lisäksi portoliotyöskentelyä sekä yksilö- ja ryhmätehtäviä vahvuuksien eri lajien äärellä.

Valmennus sisältää kahdeksan (8) ryhmätapaamiskertaa. Halutessanne voitte sisällyttää pakettiin myös yksilöohjauksia.

OTA YHTEYTTÄ, niin neuvotellaan teille parhaiten soveltuva paketti!

Kokoa järjestösi sisältä porukka Kehity vahvuuksilla™ -valmennukseen

Onko sinulla jo valmiina esim. järjestönne muiden paikallisyhdistysten toiminnasta vastaavien ryhmä, jonka kanssa tapaatte säännöllisesti ja kaipaisitte uudenlaisia näkökulmia ja teemoja yhteisten asioiden käsittelemiseen? Vai haluaisitko koota itsellesi tärkeät kollegat yhteisen pohdinnan äärelle?

Voimme yhdessä miettiä, millainen paketti soveltuisi teidän tarpeisiinne parhaiten.

Toteutus: Etänä. Lähitapaamisena erikseen sovitusti, jolloin valmennuksen hintaan lisätään matkustamisesta aiheutuvat kustannukset.

OTA YHTEYTTÄ, niin neuvotellaan teille parhaiten soveltuva paketti!

Luennot yhteisöille

Voit tiedustella luentoa, alustusta tai koulutuspäivää esim. seuraavien aiheiden tiimoilta:

– Hyvän mielen arki

Voimavaralähtöinen kohtaaminen

– Ongelmapuheesta ratkaisujen rakentamiseen

– Osaaminen ja vahvuudet käyttöön

Itsemyötätunto

Uupumisen merkit

Ota yhteyttä, niin keskustellaan toiveistanne lisää: maarit@pohdinnanpaikka.fi

Palveluehdot

Varaamalla lyhytterapia tai sparrausajan hyväksyt palvelun ehdot.
Tutustuthan niihin siis huolella.

Jos sinulla on palveluehtoihin liittyviä kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä. Yhteystiedot löydät Ota yhteyttä -välilehdeltä.

 1. Lyhytterapia ja muut tuotettavat palvelut ovat luottamuksellisia, eikä niistä raportoida kolmansille osapuolille ilman asiakkaan suostumusta. Luottamuksellisuus koskee myös terapeutin tekemiä muistiinpanoja, jotka säilytetään lukollisessa laatikostossa. Työskentely on vuorovaikutteista yhteistyötä. Asiakkaalla ja terapeutilla on oikeus ja velvollisuus ottaa puheeksi työskentelyn tuloksellisuutta haittaavat ja hyödyttävät tekijät. Asiakkaan työskentelyyn tuomia asioita käsitellään luottamuksellisessa ja arvostavassa ilmapiirissä, jossa kumpikin sitoutuu tekemään parhaansa.
 2. Lyhytterapiasuhde ei ole potilassuhde vaan asiakassuhde. Asiakassuhteessa Pohdinnanpaikka sitoutuu palvelun suorittamiseen, mutta ei voi taata palvelun tuottavan asiakkaan toivomia lopputuloksia.
 3. Asiakkaiden nimistä, puhelinnumeroista, sähköpostiosoitteista ja katuosoitteista muodostetaan asiakasrekisteri, jonka säilyttämisessä noudatetaan tietosuoja-asetusta. Asiakasrekisteriä käytetään asiakastyytyväisyyskyselyihin, palvelun kehittämiseen ja Pohdinnanpaikan omaan markkinointiin. Asiakas voi halutessaan kieltää tietojensa käyttämisen näihin tarkoituksiin.
 4. Asiakasta koskevia, terapiaan liittyviä muistiinpanoja ei tallenneta sähköisesti.
  Kirjalliset muistiinpanot hävitetään terapia- tai työnohjaussuhteen päättyessä. Terapiasuhde katsotaan päättyneeksi, kun asiakkaan viimeisimmästä käynnistä on kulunut 12 kuukautta.
 5. Mikäli asiakas ei saavu vastaanotolle varaamanansa ajankohtana tai peruu terapiakäyntinsä alle 24 tuntia ennen varattua aikaa, häneltä laskutetaan normaali käyntimaksu. Poikkeuksena on lääkärintodistuksella todistettava sairastuminen, jolloin käyntimaksua ei veloiteta. Ellei asiakkaan kanssa sovita toisin, lasku lähetetään asiakkaalle sähköpostitse.
 6. Terapeutti ei voi taata korvaavan ajan löytymistä peruutusten tilalle. Terapeutilla on myös oikeus peruuttaa varattu aika ilman erillistä korvausta.
 7. Muistutuslaskusta peritään 5 euron laskutuslisä. Terapia voi keskeytyä toistuvien maksuviivästyksien vuoksi. Laskun maksuehto on 14 päivää asiakkaan varaamasta terapia-ajasta laskien.
 8. Terapiasuhde päättyy missä tahansa vaiheessa asiakkaan niin toivoessa. Varaamalla ajan asiakas ei siis sitoudu jatkamaan terapiaa myöhemmin. Asiakkaalla on oikeus keskeyttää työskentely. Tällaisessa tilanteessa asiakas ja terapeutti pyrkivät kuitenkin ensin keskustelemaan keskeytyksen syystä ja mahdollisesti korjaamaan tilanteen palautteen perusteella.
 9. Terapeutti voi päättää asiakassuhteen, mikäli hänen ammatillisen arvionsa mukaan joku toinen taho voisi auttaa asiakasta paremmin tai jos asiakas käyttäytyy asiattomasti. Mikäli terapeutti päättää asiakassuhteen, asiakkaalla on oikeus saada ohjeita uuden terapeutin tai jatkohoidon etsimiseen.
 10. Vaikka terapian tavoitteina on asiakkaan auttaminen, Pohdinnanpaikka ei voi taata asiakkaan elämäntilanteen tai mielialan parantumista.
 11. Terapeutti ei voi taata vapaiden aikojen löytymistä.